Daikin Altherma Geo

Daikin Altherma GEO er en helt ny grunnvarmepumpe fra verdens største produsent av varmepumper og aircondition. Den er utstyrt med en inverterkompressor, som trinnløst tilpasser varmekapasiteten til boligens varierende varmebehov. Dette gir meget høy årsvarmefaktor, som resulterer i lave energikostnader for boligeieren.

Daikin Altherma GEO er en væske/vann varmepumpe som henter varmen fra jord/fjell/sjø. GEO leveres i 2 modeller; 1-6kW og 1-10kW. Takket være den inverterstyrte kompressoren tilpasses kapasiteten nøyaktig til ditt behov. Med opptil 65°C utgående vanntemperatur er Daikin Altherma GEO tilpasset varmesystemer med både gulvvarme og radiatorer samtidig som den produserer varmt tappevann. Daikins unike aktive kjølefunksjon gir nesten dobbelt så stor kjølekapasitet som passiv kjøling. Det gjør at grunnvarmepumpen kan opprettholde en behagelig innetemperatur samtidig som den er energieffektiv.

Kontakt oss
for et godt tilbud

Hva er en væske til vann varmpepumpe?

En væske/vann varmepumpe henter gratis energi fra et borehull. Varmepumpen sirkulerer væske i en kollektorsløyfe i borehullet for å hente ut varmeenergi. Varmepumpen øker så temperaturen for å levere behagelig vannbåren varme til gulvvarme, radiatorer og tappevann. Det er stabilt «høy» temperatur i bakken hele året. Det gir varmepumpen stabile og gode driftsforhold. Selve varmepumpen består av kun en innedel. Denne kan også inneholde en integrert varmtvannsbereder.

Derfor skal du velge Daikin Altherma GEO:

 • Innebygd varmtvannsbereder
 • Tappevann med legionellaprogram
 • Moderne design i hvit eller sølv
 • Måler levert energi, samt kalkulert strømforbruk
 • Besparelse på løpende kostnader, opprettholder optimal komfort
 • Bruk av fornybar energi sparer miljøet
 • Spesielt utviklet for det nordiske klimaet, fabrikktestet ned til -25°C ute
 • Støtte for smarthusstyring
 • Kan leveres med aktiv kjøling
 • SCOP på opptil 5.69
 • Tilpasset differensiert strømpris
 • Benytter R-32 som er et mer miljøvennlig kuldemedie

 

Daikins unike patenterte kompressor
Inverterreguleringen gjør at varmepumpens effekt tilpasser seg boligens behov. Dette sammen med Daikins unike patenterte kompressor gir svært høy årsvarmefaktor. Jevn regulering og stillegående drift sikrer den beste komforten.

Passer perfekt til nybygg og lavenergihus
Skal du bygge nytt hus? Forbedre energieffektiviteten i hjemmet ditt? Systemet fra Daikin Altherma er den ideele løsningen. Det forener oppvarming, kjøling og varmt vann til boligbruk i ett system, og dette gir maksimal komfort hele året. Varmepumpen passer til alle klimaer og er bygget for å tåle de vanskeligste vinterforholdene. Systemet gir stabile romtemperaturer i hele huset, 365 dager i året. Enda bedre er at systemet kan kobles til alle typer varmekilder med lav temperatur som brukes til moderne konstruksjon i boliger. Dette omfatter gulvvarme, radiatorer med lav temperatur, viftekonvektorer og konvektorvarmepumper.

Spar penger, oppretthold optimal komfort
Daikin Altherma sin avanserte teknologi tilbyr både store besparelser økonomisk og en komfortabel romtemperatur. Det begynner med riktig størrelse på komponentene i hjemmet ditt, slik at du ikke behøver å betale for unødvendig kapasitet. Hjertet er en kompressor med høy effektivitet som produserer maksimal effekt med minimal energi. Smarte kontroller sikrer det mest effektive energiforbruket gjennom alle sesonger – selv i meget kaldt vær – holdes løpende kostnader lave.

Fra oljefyr til bergvarme

Halver energiforbruket ditt til oppvarming med en varmepumpe. Bergvarmepumpen henter gratis energi fra berget gjennom en energibrønn, hever temperaturen og avgir varme til boligen som vannbåren varme og varmtvann. For mange er dette det mest energismarte valget når de skal erstatte oljekjelen.

Bergvarmepumper er de vanligste væske/vann varmepumpene i Norge. Dette er fordi bergvarmepumper er blant de mest driftssikre og effektive varmepumpene. De varer lenge, de er energieffektive og det er som regel mulig å installere en bergvarmepumpe i de fleste boliger. Derfor vil en bergvarmepumpe være et godt alternativ for deg som skal erstatte fossil oljefyring.

Berggrunnen er en god varmekilde for en varmepumpe. Den har en høy og stabil temperatur over hele året. Dette gjør at en bergvarmepumpe er 2 til 4 ganger mer effektiv enn vanlig elektrisk oppvarming, og kan dekke nesten hele (ca 85 %) oppvarmingsbehovet ditt.